Ви є тут

Головна

7 лютого благодійний Фонд Бориса Колеснікова провів другий етап освітнього проекту «Авіатор 2017» серед студентів технічних спеціальностей.

У рамках проекту 3000 конкурсантів з 32 вузів і коледжів України написали тести з англійської мови. Організатори впевнені - студенти впоралися із завданнями експертної ради і набрали максимальну кількість балів для проходження в третій етап.

Конкурсанти відзначили, що вважають цей етап одним з важливих в проекті. «Молоді авіатори зобов'язані ідеально знати англійську мову, яка є Міжнародною мовою світової авіаційної галузі. Зокрема, вони повинні володіти стандартними фразами та висловами, які пілоти і диспетчери щодня використовують в своїй роботі; без виникнення мовного бар'єру вирішувати позаштатні ситуації, що виникають. У нас буде шанс перевірити рівень знання технічної англійської мови під час перебування на авіафорумі Ле Бурже в Парижі. Туди відправляться найталановитіші і креативні хлопці та дівчата, і я сподіваюся бути в їх числі», - поділилася планами на майбутнє студентка Національного аерокосмічного університету ім. Н. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Наталя Троцька.

Попереду конкурсантів чекають ще три етапи: перевірка загальних знань з теорії та історії авіації, завдання-імпровізація від експертного журі та захист власного проекту.

Нагадаємо, в цьому році в «Авіаторі» взяли участь 6500 студентів з 44 вищих навчальних закладів та коледжів України, а конкурс став найпопулярнішим освітнім проектом в Україні.

Президент благодійного фонду Борис Колесніков пишається досягненнями молодих авіаторів і зазначає, що проект затребуваний і актуальний. «Щорічно кількість конкурсантів збільшується в рази. У «Авіаторі 2017» взяли участь більше хлопців та дівчат, ніж за попередні п'ять років разом узятих. Дякую студентам та їхнім викладачам за увагу до конкурсу, бажання домогтися високих результатів своїми здібностями і чесно виграти путівку до Парижу», - каже Борис Колесніков.

Імена ста переможців «Авіатора 2017» будуть оголошені в квітні, а вже в червні кращі студенти країни вирушать до столиці Франції, на Міжнародний авіасалон Ле Бурже.