Ви є тут

Головна

Шановні студенти 3-5 курсів! Запрошуємо Вас прийняти участь у конкурсі «Стипендіальна програма «Завтра.UA» 2013/14. У Вас є ще ціле літо для написання наукових робіт, опублікування власних наукових статей чи тез та для того, щоб присвятити свій час волонтерській роботі.

Також раді запросити Вас на презентацію Конкурсу, котра відбудеться в стінах університету за участю стипендіатів та офіційних представників «Завтра.UA». Орієнтовна дата та місце проведення: 25.09.2013 в ауд. 320

ПРО ПРОГРАМУ

Започаткована Фондом Віктора Пінчука Стипендіальна програма «Завтра.UA» — перша в Україні приватна загальнонаціональна ініціатива з підтримки талановитої молоді.

Головна її мета – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Програма спрямована на те, щоб талановита молодь знайшла гідне свого інтелектуального та професійного рівня місце у різних сферах науки, економіки та суспільного життя країни і стала рушійною силою прогресивних змін в Україні.

Стипендіати програми «Завтра.UA» відбираються щорічно на основі відкритого загальнонаціонального

ЩО ДАЄ ПЕРЕМОГА

У рамках Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука здійснюється пошук, добір та підтримка найбільш обдарованих і цілеспрямованих студентів провідних вищих навчальних закладів України.

Добір стипендіатів Програми відбувається за результатами щорічного відкритого загальноукраїнського конкурсу. Проведення конкурсу регламентується відповідно до окремого документу – Умов проведення конкурсу, що затверджується щорічно.

Студенти, які стали переможцями конкурсу, або були його учасниками, мають право на участь у конкурсах у наступних роках на загальних засадах.

Перемога в Конкурсі дає наступне.

1. Стипендії

Програма передбачає виплату протягом календарного року стипендій переможцям конкурсу – стипендіатам Програми (дивись умови цьогорічного конкурсу). Загальний розмір стипендіального фонду Програми та кількість переможців конкурсу щорічно встановлюються та затверджуються окремим рішенням Фонду. Стипендії перераховуються щомісяця на банківську пластикову картку банку-партнеру Програми. У 2012/13 рр. розмір стипендії становить 942,00 грн. на місяць, після сплати податків – 800,70 грн. на місяць.

2. Додаткові можливості для особистого розвитку

Участь у Програмі також надає інші можливості для розширення загального світогляду, участі в соціальних проектах та професійного розвитку. Стипендіати Програми можуть претендувати на фінансову підтримку наукової діяльності, тощо. Програмою також не виключається можливість підтримки стипендіатів під час їх подальшого навчання в аспірантурі.

У рамках Програми передбачається створення неформального клубу, що слугуватиме платформою для проведення науково-освітніх тематичних зустрічей, для обміну досвідом та інформацією, тощо.

3. Сприяння подальшому працевлаштуванню в Україні

Програма «Завтра.UA» планує створення системи сприяння подальшому працевлаштуванню стипендіатів в перспективних сферах науки, економіки, державного управління і суспільного життя України.

ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РОБІТ

1. Роботи, що подаються на конкурс Стипендіальної програми «Завтра.UA» повинні мати характер самостійних досліджень, присвячених актуальним проблемам у різних галузях науки, суспільно-політичного життя та економіки.

2. Робота повинна складатися зі вступної частини, основної частини та висновків. У розгорнутій вступній частині формулюється досліджувана проблема, окреслюється її значення та сучасний стан вирішення, описуються обрані конкурсантом методи. В основній частині стисло, але зрозуміло подається виклад самостійної роботи конкурсанта. У висновках коротко формулюються основні результати роботи, їх можливе теоретичне і практичне застосування.

3. Робота повинна супроводжуватися списком використаних джерел та літератури (до 25 назв).

4. Оцінювання конкурсних робіт. Кожну конкурсну роботу незалежно оцінюють за 20 (двадцяти) – бальною шкалою троє фахових експертів, згідно затверджених Фондом критеріїв оцінювання конкурсних робіт. Загальна оцінка становить суму оцінок трьох експертів, максимально – 60 (шістдесят) балів. Роботи передаються експертам на перевірку без зазначення прізвища автора роботи, курсу та ВНЗ, в якому навчається конкурсант. Імена експертів, що проводять оцінювання робіт, не розголошуються.

5. При оцінюванні робіт увага звертатиметься на загальну ерудицію конкурсанта, його вміння сформулювати актуальну наукову проблему та окреслити її місце у відповідній галузі знання, рівень його обізнаності з сучасним станом відповідної галузі, оригінальність, системність, грамотність викладу, достовірність висновків, можливість подальшого розвитку й застосування результатів роботи в науці, виробництві, суспільному житті.

6. Конкурсна робота, що має реферативний характер, не містить елементів новизни, є відверто помилковою, або ж є плагіатом, оцінюється оцінкою 0 (нуль). На підставі мотивованого пояснення експерта Фонд має право відхилити роботу, оцінену в 0 (нуль) балів, навіть якщо двоє інших експертів оцінили її позитивними оцінками. У разі, якщо оцінку «нуль» виставили двоє й більше експертів, робота відхиляється автоматично. Учасники конкурсного добору, роботи яких згідно з рішенням Фонду були відхилені, до подальшої участі в конкурсі не допускаються.

7. Кожен учасник подає тільки одну роботу згідно з затвердженим Фондом переліком наукових напрямів (дивись Перелік наукових напрямів).

8. Наукові роботи колективу авторів до участі у конкурсі не приймаються. Якщо наукова робота була опублікована в співавторстві з іншими авторами, то конкурсант має чітко вказати, що саме було зроблено ним, і подавати на конкурс опис своєї частини роботи. В іншому випадку робота буде вважатися плагіатом.

9. Не допускається повторне подання робіт, які вже подавалися раніше на попередні конкурси Стипендіальної програми.

10. В разі, якщо конкурсант подає наукову роботу на конкурс Стипендіальної програми «Завтра.UA» не вперше, науковий керівник (або особа, яка рекомендує роботу) повинен окремо засвідчити у відгуку, що подана робота є новою і не є повтором робіт (вказати їхні назви), які подавалися на конкурс Стипендіальної програми раніше. Якщо робота є продовженням робіт, що подавалися на конкурс Стипендіальної програми раніше, у відгуку мають бути чітко вказані нові отримані результати й інші елементи наукової новизни порівняно з раніше поданими роботами.

11. Граничний обсяг роботи до 8 сторінок (або 16 000 знаків з пробілами) 14 шрифтом (бажано – Times New Roman) у текстовому редакторі (бажано, «Microsoft Word»). Вказаний обсяг включає: графічні зображення – таблиці, графіки, малюнки; посилання; перелік джерел та літератури, тощо.

12. Мова конкурсної роботи: українська, російська або англійська (на вибір конкурсанта), мова роботи не впливає на її оцінювання.

13. Текст конкурсної роботи повинен розпочинатися з назви роботи й не містити жодних даних щодо автора, наукового керівника, курсу та ВНЗ.

14. Після назви вказуються науковий напрям та піднапрям, за яким виконана конкурсна робота, та наводиться перелік ключових слів (максимально п'ять).

15. Сторінки роботи нумеруються. В верхньому колонтитулу сторінки вказується шифр та назва роботи. Шифр роботи – шість цифр у довільному порядку та чотири літери латинської абетки в довільному порядку (наприклад 568214FGKO) вказує сам автор роботи. Цей самий шифр обов'язково повинен бути вказаний в Заявці на участь у Конкурсі (дивись Зразок заявки на участь у Конкурсі).

16. Електрона версія роботи не повинна перевищувати 2 (двох) мегабайт (2 МБ = 2048 КБ). Назва файлу з електронною версією роботи має збігатися з шифром роботи.

17. Студенти, які подають документи для участі в Конкурсі безпосередньо до Програми, мають надіслати необхідний пакет документів (дивись Умови проведення Конкурсу), до якого входить конкурсна робота, через форму реєстрації на сайті конкурсу www.zavtra.in.ua.

18. Студенти, які подають документи через ВНЗ до уповноваженого представника свого ВНЗ, мають надати один примірник роботи та документів на CD-диску уповноваженому представнику свого ВНЗ та обов'язково завантажити файли через форму реєстрації на сайті конкурсу www.zavtra.in.ua.

19. Конкурсант, який подає роботу для участі в конкурсі, погоджується, що організатор конкурсу – Фонд залишає за собою право публікації конкурсних робіт (викладу основного змісту цих робіт, або основних їх положень) на сайті Програми та в інших виданнях із урахуванням авторських прав власника матеріалів. При цьому авторське право на подану конкурсну роботу залишається за конкурсантом (автором роботи). В разі подання плагіату, не вказуючи автора та джерело інформації, відповідальність за зміст конкурсної роботи несе конкурсант самостійно.

20. Конкурсант, який подає роботу для участі в конкурсі, погоджується, що матеріали (CD-диски, тощо), які містять конкурсні документи та роботу не повертаються.

Детальніше з умовами конкурсу Ви можете ознайомитись на офіційному сайті Конкурсу: www.zavtra.in.ua